Funderingsherstel

Funderingsherstel

Funderingsherstel, maar ook opvijzelen, komt steeds vaker voor met name in Amsterdam, Gouda, Rotterdam en Dordrecht. Vaak komen de houten heipalen droog te staan en rotten ze in. Dit kan komen door het verlagen van het grondwater, maar het kan ook door een bacterie in het hout komen. Funderingsherstel is een grote ingreep en u moet u ook goed laten informeren.

Het is belangrijk dat er eerst onderzoek gedaan wordt aan de fundering en dat er vervolgens een helder plan van aanpak wordt gemaakt. Het onderzoek is van belang zodat het juiste plan gemaakt kan worden. Voor het onderzoek word de funderingen met de palen op verschillende plaatsen bloot gegraven zodat er onderzoek gedaan kan worden naar de kwaliteit van de palen en het langshout. Na een funderingsrapport te hebben gemaakt kan er voor verschillende aanpakmethodes gekozen worden:

Paalkopverlaging

Je kan het zogenoemde paalkopverlaging toepassen. Dan worden de bestaande palen tot onder de grondwaterstand afgezaagd en er wordt een vijzel tussen de paal en de fundering geplaatst die op druk gezet wordt zodat de paal z’n draagfunctie behoud en over de palen word een gewapende fundering gestort. Nadeel is dat na verloop van jaren de palen weer droog kunnen komen te staan en de draagkracht van de houten palen is meestal niet voldoende.

Opnieuw onderheien

Ook kan je nieuwe palen heien en een gewapende constructievloer storten zodat het gebouw op de nieuwe palen komt te staan. Alle funderingswerkzaamheden worden uitgevoerd volgens het curnet handboek funderingsherstel.

Samen met u kijken wij graag naar de beste oplossing. Neem contact met ons op en wij komen zo spoedig mogelijk bij u terug om uw situatie helder te krijgen en een passende oplossing aan te bieden.

funderingsherstel

Voor ons is geen project te groot, maar ook zeker niet te klein. Door onze jarenlange ervaring op het gebied van funderingsherstel weten wij hoe we elk type project aan moeten pakken. Benieuwd wat Aannemingsbedrijf W Visser en ZN. B.v. voor u kunt doen?

Al meer dan 90 jaar bouwen met kwaliteit

Sinds 1925

Contact / offerte ontvangen?

Heeft u interesse in een van onze diensten? Neem vrijblijvend contact op met Aannemingsbedrijf W Visser. Samen met u zullen we bespreken wat er mogelijk is voor jouw project.